Leírás és Paraméterek
Finom levesek, tésztaételek, zöldségköretek készíthetők a gumós köményből, de felhasználhatjuk zöld, kaporra emlékeztető leveleit is, magja pedig sokunk kedvenc fűszere. Az akár kétméteresre is megnövő édesköményt gyakran hibásan ánizsnak titulálják jellegzetes, valóban ánizsra emlékeztető íze és illata miatt.
Édeskömény a konyhában: gumó, zöld, mag:A gumó levesként, köretként, nyersen, sőt akár édesen elkészítve is megállja a helyét. Fejenként egy gumót érdemes vásárolni, ha köretet készítünk belőle, salátához is számoljunk fejenként fél gumóval. Általában félbevágva vagy lemezeire bontva használjuk fel. Ha pároljuk, legalább 45 perc kell, hogy elkészüljön. Sütőben is süthetjük olívával, kis cukorral ízesítve.
Kiszerelés | 40 g |
oszlop | 100-1-175 |