Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

Termékek Menü

Egészséges receptek

Kelt meggyes pite

Kelt meggyes pite

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér tönkölyliszt
  • 3 dl zabtej
  • 3 dkg élesztő
  • kicsi sütőpor
  • 1 ek szójajoghurt
  • 1 nagy ek kókuszzsír
  • 3-4 ek barnacukor
  • vaníliapor
  • fél bio citrom héja
  • tetejére : fél kg meggy
  • 10 dkg dió
  • cukor

Elkészítés:

Cukros zabtejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztős keveréket is. Bedagasztjuk kb 10 perc alatt, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük . Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk meggyel és még 20 percig kelesztjük. Rászórjuk a diót és a cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórhatjuk.


Minden héten egy-egy újabb receptel bővül a gyüjteményünk!

Jövő heti receptünk: Édesburgonya vegán majonézzel

 

Régebbi receptek:

 

Brokkolis padlizsános bulgur

Brokkolis padlizsános bulgur

Hozzávalók:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 brokkoli
  • 1 padlizsán
  • só, kurkuma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • tartósítómentes vegeta
  • 2 paradicsom

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt és kb. 5 dl forró vízzel felöntjük, 1 tk. vegetával fűszerezzük.. Sózzuk és úgy 20 perc alatt kis lángon készre főzzük. A brokkolit kis rózsákra szedjük, a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Olívaolajat melegítünk, kicsit megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a brokkolit. Meglocsoljuk szójaszósszal, kis vizet öntünk alá és roppanósra pároljuk.A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk és kurkumával megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk. Bő olajban kisütjük és papírtörlővel a felesleges olajat feliatjuk.A bulgurt a brokkolival és a padlizsánnal tálaljuk. A paradicsomokat felkockázzuk és az ételt ezzel díszítjük.


Polenta pizza

Polenta pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricadara
  • 1,5 liter zöldségleveslé
  • 1 tk. Só
  • 2 ek. Olaj
  • 1 ek. Oregánó

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, beledobunk 1 zöldségleveskockát, sózzuk és beleöntjük a kukoricadarát. Habverővel kb. 2 percig keverjük, vigyázzunk, hogy ne égjen le. Ha megpuhult a dara, akkor levesszük a tűzről és sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát. Paradicsompürét teszünk rá és tetszőleges zöldségeket halmozunk rá. Megszórhatjuk olvadós növényi sajttal is. 200 fokon sütjük amíg megpuhulnak a zöldségek.


Sült padlizsán borsós kölessel

Sült padlizsán  borsós kölessel

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 15 dkg köles
  • 15 dkg borsó
  • kurkuma, só,
  • zöldségleveskocka

Elkészítés:

A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk és kurkumával megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk. A kölest kis olajon megforgatjuk és meleg vízzel felöntjük úgy, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát és kis hőfokon úgy 15 perc alatt készre főzzük. Ha kell, még vizet adunk hozzá. A padlizsánról leöntjük a levet és forró kókuszolajban vagy olajban kis adagokban kisütjük. Az olajat papírtörlővel felitatjuk.


Sült töltött paprika

Sült töltött paprika

Hozzávalók:

  • 10 nagy paprikához:
  • fél kg rizs
  • 2 füstölt tofu
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors
  • fél liter sűrített paradicsomlé
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

A kifőtt rizst összekeverjük a tofuval, fűszerezzük, beletöltjük a paprikákba és kiolajozott tepsiben megsütjük. Rántást készítünk olajjal, 1-2 ek liszttel , felöntjük a paradicsomlével. Kis zellerzöldet teszünk bele, sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, beletesszük a sült paprikákat és egy kicsit még együtt főzzük az egészet.


Csicseriborsós egytálétel

Csicseriborsós egytálétel

Hozzávalók:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 25 dkg főtt csicseriborsó
  • 3 lecsópaprika, 1 erős paprika
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • oregánó, bazsalikom , piros paprika
  • só, olívaolaj

Elkészítés:

Pörkölt alapot készítünk: megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kicsire vágott paprikát, felöntjük a paradicsompürével és ha túl sűrű, akkor vizet teszünk hozzá. A végén a főtt csicseriborsót is hozzátesszük és még kb 10 percig együtt főzzük az egészet.


Padlizsán és burgonya fűszeres szószban

Padlizsán és burgonya fűszeres szószban

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 4 burgonya
  • 4 paradicsom
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. római kömény
  • 1 apróra vágott csípős zöldpaprika
  • 1 tk reszelt friss gyömbér

Elkészítés:

A kockára vágott krumplit és padlizsánt külön-külön forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Egy kis tálkában összekeverjük a gyömbért, fokhagymát, zöld paprikát, koriandert, piros paprikát, kurkumát és 2 ek. vizet. Felmelegítünk egy serpenyőben 2 ek olajat, beletesszük a római köményt és kipattogtatjuk Ha pattog, beletesszük a fűszerkeveréket és kevergetve kicsit főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és egy percig együtt főzzük. Ezután beletesszük a sült krumplit és padlizsánt. Ha nagyon száraz, akkor kis vizet teszünk hozzá.


Lilakáposzta gömböccel és krumplipürével

Lilakáposzta  gömböccel és krumplipürével

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröskáposzta (lila)
  • 0.5 kg káposzta (fehér)
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 púpozott ek cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dl szójatej
  • 1 csomag gabona gömböc vagy szejtán

Elkészítés:

A káposztákat félbevágjuk és legyaluljuk őket. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig. Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, ecettel. A krumplipüréhez sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát, összetörjük, meglocsoljuk olívaolajjal és felöntjük a forró szójatejjel. Sózzuk és habverővel krémesre keverjük. A gabonagömböcöt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és forró olajban kisütjük.


Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 csomag brokkoli
  • 5 db krumpli
  • 2 liter víz
  • 1 ek só
  • kis kakukkfű és zellerzöld
  • petrezselyem
  • fokhagyma

Elkészítés:

A brokkolit a fűszerekkel és az apróra vágott krumplival feltesszük főni, a megfőtt rózsákból félreteszünk a díszítéshez. 3 ek. rozslisztet elkeverünk kis vízzel, beleöntjük a levesbe. Az egészet pürésítjük. Tálalásnál pirított zsemlekockát , petrezselymet teszünk bele ésa fokhagymát is frissen nyomjuk bele.


Vöröslencsés-tofus spagetti tökmaggal

Vöröslencsés-tofus spagetti tökmaggal

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • kb fél dl olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 15 dkg tökmag
  • 20 dkg tofu
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés:

Az olajban megdinszteljük a hagymát, rátesszük a megmosott lencsét, felöntjük a paradicsompürével, kis vizet teszünk hozzá, sózzzuk, fűszerezzük és kb 15 perc alatt készre főzzük. A végén hozzáadjuk a szétmorzsolt tofut, amit 1 ek tamari szójaszósszal meglocsoltunk. A spagettit megfőzzük, és a pirított tökmaggal és a szósszal tálaljuk.


Rakott krumpli másképp

Rakott  krumpli másképp

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg krumpli
  • fél kg búzakolbász
  • 15 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 nagy doboz szójajoghurt
  • olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • só, bors
  • 300 gr. olvadós növényi sajt

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd megcsináljuk a hamis rántottát: a csicserilisztet kis kurkumával, sóval és vízzel olyan állagúra keverjük, mint a rántottát és bő olívaolajban kevergetés mellett megsütjük.


Melegítő téli leves

Melegítő téli leves

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 kis zellergumó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek köles
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Kis olívaolajon a karikára vágott répákat kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (a vöröshagymát egészben) és vízzel felöntjük. Sózzuk és kis lángon készre főzzük.


Székelykáposzta

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 db közepes hagyma
  • 30 dkg köles
  • 50 dkg búzakolbász
  • 3 db. babérlevél
  • kókuszzsír, só , bors, köménymag

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, kókuszzsíron megfonnyasztjuk. Rádobjuk a megmosott kölest és 2-3 percig kevergetjük rajta. Ezután megszórjuk piros paprikával, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Sózzuk, köménymaggal megszórjuk és babérlevelet adunk hozzá.Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, hozzáadjuk a búzakolbászt és készre főzzük.


Rakott krumpli

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 45 dkg búzakolbász
  • 4 db paradicsom
  • 3 fej hagyma
  • só, tárkony, rozmaring
  • olívaolaj
  • szójajoghurt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, vékony karikákra vágjuk.Rétegezzük a búzakolbásszal, paradicsom-és hagymakarikákkal. Sózzuk, tárkonnyal és rozmaringgal bőségesen megszórjuk, minden réteget olívaolajjal meglocsolunk. Ha szeretjük , szójajoghurtot is tehetünk a rétegekre. Alufóliával lefedve 200 fokon kb. 40 percig sütjük.


Csípős gomba krumplipürével

Csípős gomba krumplipürével

Hozzávalók:

  • fél kg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. cayenne bors
  • olívaolaj
  • 1 kg krumpli
  • kb. 2 dl szójatej
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A gombát kisebb darabokra vágjuk. A fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk és rádobjuk a gombát.Fűszerezzük cayenne borssal és a végén petrezselymet keverünk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összetörjük, hozzáadjuk a forró szójatejet és az olívaolajat és megsózzuk.


Tofu rántotta

Tofu rántotta

Hozzávalók:

  • 20 dkg tofu (lehet füstölt is)
  • 1 közepes hagyma
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 ek. Szójaszósz
  • só, petrezselyem
  • 2 ek. Kókuszzsír

Elkészítés:

A tofut villával összetörjük, kurkumával megszórjuk és szójaszósszal meglocsoljuk . Kókuszzsíron megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát és paprikát . Hozzáadjuk a tofut és kevergetve pár perc alatt megsütjük.


Mákos puliszka

Mákos puliszka

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dl zabtej
  • 1,5 ek cukor
  • csipet só
  • 25 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 marék mazsola
  • 4-5 ek zabtej

Elkészítés:

A zabtejet felforraljuk, sót, cukrot teszünk bele és habverővel belekeverjük a kukoricadarát. Lefedjük, mert fröcsög. Fedő alatt hagyjuk megduzzadni, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. A mákot a többi hozzávalóval rövid ideig együtt felfőzzük, majd a darára halmozzuk.


Gluténmentes morzsás karfiol

Gluténmentes morzsás karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg kukorica prézli
  • olaj, só
  • zabtejszín
  • 2 dl rizs
  • 3 fokhagyma gerezd
  • maréknyi spenót
  • só, 1 zöldségleves kocka

Elkészítés:

A karfiolt párolóedényben megpároljuk,a prézlit olajon megpirítjuk. Tepsibe tesszük a karfiolt, rászórjuk a morzsát és megöntözzük zabtejszínnel. 200 fokon 20 percig sütjük. A rizst átmossuk többször és olajon megforgatjuk, kétszeres forró vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a spenótot és megfőzzük.


Kicseri

Kicseri

Hozzávalók:

  • 2 dl vörös lencse
  • 2 ek friss gyömbér reszelve
  • 2 kk egész római kömény
  • 1 db fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 6 babérlevél
  • 1 kk reszelt fokhagyma
  • 1 kk kurkuma
  • 1 fej brokkoli
  • 1 dl borsó
  • 2 répa
  • 2 krumpli
  • 2, 5 kk só
  • 1 paradicsom
  • olaj

Elkészítés:

A vöröslencsét 5szörös vízben péppé főzzük. A zöldségeket kis darabokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és a porfűszereket. Rátesszük a zöldségeket, picit együtt pirítjuk ezeket, majd felöntjük 1,5 l meleg vízzel. Kb. negyedóráig főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott basmati rizst és 10 perc alatt készre főzzük. A vöröslencsét 5szörös vízben péppé főzzük. A zöldségeket kis darabokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és a porfűszereket. Rátesszük a zöldségeket, picit együtt pirítjuk ezeket, majd felöntjük 1,5 l meleg vízzel Kb. negyedóráig főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott basmati rizst és 10 perc alatt készre főzzük. Ha kész, akkor hozzáadjuk a vöröslencsét is és összekeverjük az egészet. Ha kész, akkor hozzáadjuk a vöröslencsét is és összekeverjük az egészet.


Szabdzsi köles-bizivel

Szabdzsi köles-bizivel

Hozzávalók:

  • 25 dkg köles
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 1 db brokkoli
  • 3 közepes cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk fekete mustármag
  • 1 kk római kömény (egész)
  • 1 kk örölt koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • ha szeretjük 1 csípős zöldpaprika

Elkészítés:

A kölest olajban vagy kókuszzsírban kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és felöntjük forró vízzel, hogy kb. egy centire ellepje. Sózzuk, tehetünk hozzá zöldségleveskockát. Készre főzzük kis lángon. A szabdzsihoz a zöldségeket kis darabokra vágjuk. A forró olajban kipattogtatjuk a mustármagot, kicsit pirítjuk a római köményt, hozzáadjuk a zöldpaprikát, reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, egyet kavarunk rajta és rádobjuk a zöldségeket, azzal is átforgatjuk. Tehetünk hozzá kis vizet, sózzuk és közepes lángon megpároljuk.


Kókuszos süti

Kókuszos süti

Hozzávalók:

  • 5 dl rétesliszt
  • 1 cs foszfátmentes sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl barna cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5-6 dl zabtej
  • 20 dkg étcsoki, vagy karob

Elkészítés:

A csoki kivételével a többi hozzávalót összekeverjük fakanállal, a tetejére az apróra vágott csokit rászórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük.


Szójavirslis napraforgós lecsó

Szójavirslis napraforgós lecsó

Hozzávalók:

  • 3-4 vöröshagyma
  • 1,5 kg lecsópaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 dl kókuszzsír
  • 15 dkg napraforgó
  • 1 cs. Szójavirsli

Elkészítés:

Kókuszzsírban elkezdjük sütni a hagymát, majd rádobjuk a paprikát és végül a paradicsomokat. Sózzuk és megfőzzük. A végén pár perc alatt megfőzzük benne a karikára vágott virslit is. A napraforgót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk és a lecsó tetejére szórjuk


Kelkáposzta főzelék hajdinás fasírttal

Kelkáposzta főzelék hajdinás fasírttal

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldségleveskocka
  • só, bors, köménymag
  • 5 db burgonya
  • olívaolaj
  • kókuszzsír
  • 25 dkg hajdinás fasírtpor

Elkészítés:

A főzelékhez a csíkokra vágott kelkáposztát, apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldségleveskockákat egy lábasba tesszük,annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. a káposzta harmadáig érjen, sózzuk, borsozzuk , hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és az egészet puhára főzzük. Rántást kszítünk kb. 5 ek. olívaolajjal és 3 ek. zabpehelyliszttel.Pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel felöntjük és a forrásban lévő főzelékbe keverjük. A fasírthoz három deci vizet adunk a fasírtporhoz, fél órát állni hagyjuk, majd fasírtokat formázunk és forró kókuszolajban kisütjük.


Káposztagolyók fűszeres paradicsommártásban

Káposztagolyók fűszeres paradicsommártásban

Hozzávalók:

  • 1 liter finomra reszelt káposzta
  • 3 kk őrölt római kömény
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 kk só, 8 ek csicseriborsóliszt
  • paradicsomszószhoz:
  • 6-8 ek olaj
  • 4 kk egész római kömény
  • 2 ek reszelt friss gyömbér
  • 4 kk őrölt koriander
  • 1 kk asafoetida
  • 2 kk cayenne bors
  • 2 kk kurkuma
  • 9 dl paradicsompüré
  • 2 kk só, 5 kk cukor
  • 4 dl zabtejszín

Elkészítés:

A golyókat előkészítjük: A káposztát besózzuk, fűszerezzük és amikor kicsit levet ereszt hozzáadjuk a csicserilisztet. Jól összegyúrjuk és diónyi golyókat formázunk belőle, ebből a mennyiségből kb 21 db lesz. A golyókat forró olajban kisütjük. Elkészítjük a paradicsomszószt: olajban megpirítjuk az egész római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a porfűszereket, majd a paradicsomszószt. Fedő alatt főzzük míg besűrűsödik. Ha kell vizet adunk hozzá és végül a zabtejszínnel krémessé tesszük.


Tofus burgonyás spenót

Tofus burgonyás spenót

Hozzávalók:

  • 5 ek olaj
  • 2 kk római kömény
  • diónyi friss gyömbér reszelve
  • 1/2 kk őrölt chili (ízlés szerint)
  • 3/4 kk kurkuma
  • 5-6 paradicsom
  • 50 dkg spenót
  • 2 dl zabtejszín
  • 2 kk só
  • 2 kk cukor
  • 1 kk garam masala
  • 20 dkg tofu
  • 1/2 kg krumpli

Elkészítés:

A paradicsomokat lereszeljük. A spenótleveleket alaposan megmossuk, majd összevágjuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a római köményt, és lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és még egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a porfűszereket: a chilit és a kurkumát, majd felöntjük a paradicsomlével. Mikor besűrűsödik hozzáadjuk az összevágott spenótot is. Ekkor sózzuk, cukrozzuk, belekeverjük a garam masalát és a zabtejszínt. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 1/2 kg krumplit apró kockára vágunk, forró olajban kisütjük és a spenóttal tálaljuk


Vöröslencse főzelék

Vöröslencse főzelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk római kömény
  • 1 tk só
  • olívaolaj

Elkészítés:

A vöröslencsét sóval és babérlevéllel annyi vízzel , hogy ellepje, puhára főzzük. A hagymákat olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomokat és a római köményt, majd mindezt a lencsére öntjük. Szójavirslivel tálaljuk, adhatunk hozzá szójajoghurtot is.


Édesburgonyás egytál

Édesburgonyás egytál

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db édesburgonya
  • 1 cukkini
  • csicseriborsóliszt
  • só, bors, olívaolaj
  • fokhagymapor

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szedjük, a torzsáját megpucoljuk és karikákra vágjuk. Az édesburgonyát felkockázzuk. Olívaolajjal meglocsoljuk az édesburgonyát és a brokkolit is. A sütőben sütőpapírra halmozzuk külön a brokkolit és az édesburgonyát. 200 fokon megsütjük őket. Közben lereszeljük a cukkinit, besózzuk, megvárjuk, míg levet enged. Annyi csicserilisztet keverünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Forró olajba kanalazzuk a cukkinis masszát és mindkét oldalát megsütjük.


Szárzeller krémleves

Szárzeller krémleves

Hozzávalók:

  • 1 szárzeller
  • 2 db burgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 l zöldségleves kockából
  • 2 dl zabtejszín
  • 2 ek liszt
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a kicsire vágott szárzellert és felkockázott burgonyát, fokhagymát. Kicsit együtt pároljuk. Felöntjük zöldséglével és fedő alatt 20 perc alatt puhára pároljuk A tejszínbe belekeverjük a lisztet és még kb 5 percig együtt forraljuk Végén petrezselyemmel megszórjuk és pirított zsemlekockával tálaljuk.


Hamis bolognai spagetti

Hamis bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • fél csomag spagetti
  • 1 nagy hagyma
  • 2 cs tofu
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk bors
  • 10 dkg napraforgómag
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1-2 ek oregánó

Elkészítés:

A spagettit sós vízben megfőzzük A hagymát olajon megdinszteljük , közben a tofut villával szétnyomkodjuk, szójaszósszal megöntözzük , kurkumával megszórjuk és a megdinsztelt hagymához tesszük. Az egészet együtt sütjük kicsit , majd a paradicsompürét hozzáöntjük, oregánóval és a fokhagymaporral megszórjuk, majd készre főzzük.


Barna lencse főzelék

Barna lencse főzelék

Hozzávalók:

  • fél kg barna lencse
  • 5 paradicsom kockázva
  • diónyi friss gyömbér reszelve
  • 5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kk madras curry
  • 1 kk garam masala
  • 2 dl zabtejszín
  • só, cayenne bors, olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 cs szójavirsli

Elkészítés:

A lencsét több vízben átmossuk és két babérlevéllel puhára főzzük. Egy nagy hagymát olajon megdinsztelünk és rádobjuk a gyömbért és a fokhagymát, együtt pároljuk. Ezután következik a paradicsom, ezzel is kicsit együtt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét és pár percig együtt rotyogtatjuk A végén hozzáöntjük a tejszínt és készre főzzük. Főtt szójavirslivel adjuk


Vega brassói

Vega brassói

Hozzávalók:

  • 1 cs szójakocka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy hagyma
  • 20 dkg borsó
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 5 gered fokhagyma

Elkészítés:

A szójakockát vegetás vízzel leforrázzuk, majd krumplinyomón kinyomjuk belőle a felesleges vizet. A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, rádobjuk a szójakockát, kis piros paprikával megszórjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a zöldborsót és készre főzzük. Sózzuk, sok borssal megszórjuk. Olajban sült burgonyával tálaljuk.


Morzsás karfiol

Morzsás karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • olaj, sok zsemlemorzsa
  • 2 dl zabtejszín

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és forró sós vízbe tesszük, mokkáskanálnyi cukrot is teszünk hozzá és félig megfőzzük. Közben a zsemlemorzsát az olajon zsemleszínűre pirítjuk és a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk. A karfiolokat tepsibe tesszük és a zabtejszínnel meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt összesütjük.


Zöldséges hajdina fasírttal

Zöldséges hajdina fasírttal

Hozzávalók:

  • 15 dkg hajdina
  • 250 gr vegyes zöldség
  • 1 csomag szezámos fasírtpor
  • 1 nagy hagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk majoranna
  • olaj, só, bors

Elkészítés:

A hajdinát az olajban kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a bazsalikomot és majorannát, majd kétszer annyi forró vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget és fedő alatt puhára pároljuk. A fasírtporból a leírás szerint fasírtokat készítünk.


Kelbimbós édesburgonyás szabdzsi

Kelbimbós édesburgonyás szabdzsi

Hozzávalók:

  • fél kg kelbimbó
  • 2 nagy édesburgonya
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors
  • 1 tk római kömény
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 zöldpaprika (csípős)
  • 1 tk kurkuma

Elkészítés:

A római köményt olajban kipattogtatjuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, erős paprikát, vöröshagymát. A kelbimbót előzőleg cukros, sós vízben kicsit előfőzzük, majd a fűszeres keverékhez adjuk a kockára vágott édesburgonyával együtt. Az egészet puhára főzzük, a végén adhatunk hozzá egy felkockázott paradicsomot is.


Zöldborsófőzelék vega tepertővel

Zöldborsófőzelék vega tepertővel

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 7 dl víz
  • 5 dl zabtej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek cukor
  • 1 mk só
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 2-3 ek olaj
  • 1 csomag szójakocka

Elkészítés:

A főzelékhez a borsót olajon a cukorral megpároljuk, közben kevergetjük, megszórjuk liszttel, jól elkeverjük. Forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zabtejet és az apróra vágott petrezselymet. Készre főzzük. A tepertőhöz a szójakockát forró vegetás vízben előfőzzük. Krumplinyomón kipréseljük a vizet belőle és forró olajban kisütjük, Ha az összes kész, sózzuk.


Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 4 nagy fej fehérhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor (elhagyható)
  • 1-1,5 l forró víz
  • 2 zöldségleveskocka
  • 3 ek zabpehelyliszt
  • 15 dkg vegan sajt
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

A fokhagymát kis kockákra, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajon kis lángon megdinszteljük. A liszttel megszórjuk és felöntjük a forró vízzel. Fűszerezzük, beledobjuk a leveskockát és forrástól kb 10 percig lassú tűzön készre főzzük. A sajtot a tányérokba reszeljük és rászedjük a levest. Pirítóssal tálaljuk.


Spagetti csicseriborsóval

Spagetti csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • olaj, só, bors
  • fél kg spagetti

Elkészítés:

Szokásos módon pörkölt alapot készítünk. Olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és az egészet szétfőzzük kis víz hozzáadásával. Botmixerrel pürésíthetjük is. A végén belekeverjük a főtt csicseriborsót és rövid ideig azzal is főzzük. A szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, jégsalátával tálaljuk.


Gombapörkölt teljes kiörlésű tésztával

Gombapörkölt teljes kiörlésű tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 dl zabtejszín
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 50 dkg barna tészta
  • olaj

Elkészítés:

A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk és kevergetjük. 1 paprikát és 1 paradicsomot belevágunk és az egészet fedő alatt puhára főzzük. A végén a zabtejszínben elkevert liszttel behabarjuk és barna tésztávl tálaljuk.


Brokkolis sütőtökös szabdzsi

Brokkolis sütőtökös szabdzsi

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • fél közepes sütőtök
  • 5 gerezd fokhagyma
  • diónyi gyömbér
  • 1 zöld erős paprika
  • 1 kk római kömény
  • fél kk szerecsendió
  • 2 dl zabtejszín
  • 1 paradicsom

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szedjük, a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, a paprikát kis karikákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Annyi forró olajban ami befedi a lábas alját fél centire, megpirítjuk a köményt, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és erős paprikát.Rádobjuk a zöldségeket és kis vízzel felöntjük. Kevergetjük egy darabig, majd lefedve puhára pároljuk A végén hozzáadjuk a paradicsomot és a zabtejszínt. Petrezselymes krumplival tálaljuk.


Szezámos fasírt jázminrizzsel

Szezámos fasírt jázminrizzsel

Hozzávalók:

  • 250 g szezámos fasírtpor
  • 3 dl meleg víz
  • 200 g jázminrizs
  • kb kétszer annyi víz

Elkészítés:

A fasírtport elkeverjük a meleg vízzel, fél órát állni hagyjuk, forró olajban kisütjük. A rizst többször átmossuk, majd vízben állni hagyjuk úgy 10 percig. Kis olajat melegítünk, a lecsepegtetett rizst átforgatjuk rajta, és kétszeres meleg vízzel felöntjük. Vegetát vagy zöldségleveskockát adhatunk hozzá. Lefedve kis lángon kb 20 percig főzzük.


Szejtános spagetti

Szejtános spagetti

Hozzávalók:

  • 1 cs spagetti
  • 1 cs húspótló granulátum (szejtán)
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • fokhagymapor
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsompüré

Elkészítés:

a granulátumot sós forró vízzel leforrázzuk, leöblítjük, félretesszük. A spagettit forró lobogó vízbe tesszük, újraforrástól 9 percig főzzük. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a szejtánt, fűszerezzük . Ráöntjük a paradicsompürét, cukrozzuk és készre főzzük pár perc alatt.


Vegetárius pecsenyezsír

Vegetárius pecsenyezsír

Hozzávalók:

  • 1 kg kókuszolaj
  • 6 dl olívaolaj
  • 5 db nagy vöröshagyma
  • 40 dkg mandula
  • 1 ek só

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és lassú tűzön kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kókuszolajat, a többi olívaolajat, sót, és a megpirított, apróra őrölt mandulát. Fagyasztóba tesszük és gyakran átkeverjük, hogy egyenletesen elkeveredjenek a hozzávalók. Ha megdermedt, hűtőben tároljuk.


Bundáskenyér tojás nélkül

Bundáskenyér tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicseriborsóliszt
  • 3 dl víz
  • só, fokhagymapor
  • kurkuma
  • kenyér

Elkészítés:

A csicseriborsólisztet összekeverjük a vízzel, 10-15 percig állni hagyjuk A kenyeret felszeleteljük, a keverékbe mártjuk és forró olajban kisütjük.


Cukkinis lecsó rizzsel és tofuval

Cukkinis lecsó rizzsel és tofuval

Hozzávalók:

  • 5 db lecsó paprika
  • 5 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 csomag tofu
  • 1 kk fekete mustármag
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk curry

Elkészítés:

Olajban kipattogtatjuk a mustármagot, majd hozzáadjuk a köményt, kicsit együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a hagymát, lehet egy erős paprikát beletenni, ha szeretjük az erős ízt. Beletesszük a paradicsomot és megfőzzük az egészet. A tofut kis kockára vágjuk és olajban kisütjük és rizst főzünk hozzá.


Zabkása

Zabkása

Hozzávalók:

  • 1 cs. zabpehely
  • 1 cs víz
  • 1 cs zabtej
  • kis fahéj
  • mák, kakaó vagy lekvár

Elkészítés:

A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, felöntjük a folyadékkal és hozzáadjuk a fahéjat Kavargatjuk pár percig, amíg megfő a zabpehely. A tetejére tetszőlegesen mákot, vagy kakaót teszünk, adhatunk hozzá gyümölcsöt is.


Borsós burgonya fasírttal

Borsós burgonya fasírttal

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • víz
  • só, fűszerek
  • 1,5 kg burgonya
  • 20 dkg borsó
  • mustármag, kömény, kurkuma

Elkészítés:

A mustármagot olajban kipattogtatjuk, hozzáadjuk a többi fűszert, kicsit megkeverjük, rádobjuk a zöldségeket és fedő alatt készre pároljuk A fasírthoz meleg vizet öntünk a zabpehelyre, hogy ellepje, fűszerezzük és állni hagyjuk.Kis golyókat formázunk belőle és kisütjük.


Padlizsános egytál

Padlizsános egytál

Hozzávalók:

  • 4 kisebb padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 2 cs. tofu
  • 2 dl olaj
  • zöldfűszerek
  • 1 kk. fekete mustármag
  • 1 kk. koriander
  • 1 kk. római kömény
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk. chili
  • 1 hagyma

Elkészítés:

A mustármagot kipattogtatjuk az olajban, hozzáadjuk a hagymát, majd a többi fűszert, rádobjuk a zöldségeket és együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.


Zöldborsós karfiol újkrumplival

Zöldborsós karfiol újkrumplival

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 paradicsom felkockázva
  • 1 ek só
  • 1 kk szárított gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk római kömény
  • 1 fej főzőhagyma
  • petrezselyemlevél

Elkészítés:

Az olajban kicsit megdinszteljük a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel, pár percig együtt pirítjuk az egészet. Ezután hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt és borsót, majd kis vizet adunk hozzá és puhulásig főzzük a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a petrezselymet Sült újburgonyával tálaljuk


Besameles brokkoli búzaburgerrel

Besameles brokkoli búzaburgerrel

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • 10 dkg vegan olvadós sajt
  • só, bors, kis zsemlemorzsa
  • tartósítómentes vegeta
  • 2 dl zabtejszín
  • 3 dkg biomargarin, vagy olaj
  • 3 dl zabtej
  • 3 ek. zabpehelyliszt
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 dkg. búzaburger vagy szejtán
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit kis rózsákra szedjük és vegetás vízben roppanósra főzzük. A margarinon megpirítjuk a lisztet, felöntjük növényi tejjel, belekeverünk egy kis doboz zabtejszínt, fűszerezzük. Kiolajozott tepsibe rétegezzük a brokkolit, meglocsoljuk a besamellel, megszórjuk reszelt vegan sajttal és zsemlemorzsával. A sajt pirulsásig 220 fokon sütjük. Közben a szeletekre vágott búzaburgert olajban kisütjük, rizzsel tálaljuk.


Személyes átvétel
Bolt ikon

Nektár Biobolt
1092 Budapest
Ferenc krt.42

részletek »»»

GLS csomag *790 Ft
Szállítás ikon

Házhozszállítás 1-3 munkanap

Csomagpontra már 590 Ft-tól!

*részletek »»»