Réde bio retek csíráztatásra 30 g
|
Gyártó: |
Réde
|
Csíráztatás:
Tegyünk 1-2 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítse át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Felhasználás:
A retekcsira enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva, Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű.
Tipp:
ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíra növényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
|
|
Csíráztatás:
Tegyünk 1-2 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítse át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-5 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Felhasználás:
A retekcsira enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva, Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű.
Tipp:
ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíra növényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
Kiszerelés |
30 g |
oszlop |
4-6-4 |