Miért egészséges?
A csicseriborsó támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Zsírtartalma alacsony, ezért a fogyókúrázók számára kifejezetten előnyös. Magas fehérjetartalmának köszönhetően mind a fejlődésben lévő gyerekeknek, mind a terhes és szoptató anyukáknak is érdemes fogyasztani. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint is. Ezek, valamint magas triptofán tartalma is hozzájárul ahhoz, hogy a depresszióban szenvedőknek segítséget nyújtson.
Hozzávalók:
- 1, 5 kg krumpli
- fél kg búzakolbász
- 15 dkg csicseriborsóliszt
- 1 nagy doboz szójajoghurt
- olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- só, bors
- 300 gr. olvadós növényi sajt
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megcsináljuk a hamis rántottát: a csicserilisztet kis kurkumával, sóval és vízzel olyan állagúra keverjük, mint a tojást és bő olívaolajban kevergetés mellett megsütjük. Rétegezzük a krumplit, csicserirántottát, búzakolbászt, és minden réteget meglocsolunk szójajoghurttal.