Miért egészséges?
A zabpehely csökkenti a koleszterinszintet, így véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Jótékony hatással van az idegrendszerre is. Magas rosttartalma biztosítja a jó emésztést, hosszan teltségérzetet biztosít. Ásványi anyagokban gazdag, nagy fehérjetartalommal bír, valamint antioxidánsok is megtalálhatóak benne. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Rendszeres fogyasztása jót tesz hajnak és a bőrnek is.
Hozzávalók:
- 1 cs. zabpehely
- 1 cs víz
- 1 cs zabtej
- kis fahéj, kókuszreszelék, mazsola
- mák, kakaó vagy lekvár
Elkészítés:
A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, felöntjük a vízzel és a növényi tejjel. és hozzáadjuk a fahéjat, mazsolát, kókuszreszeléket. Kavargatjuk pár percig, amíg megfő a zabpehely. A tetejére tetszőlegesen mákot, vagy kakaót teszünk, adhatunk hozzá lekvárt is.