Miért egészséges?
A sütőtök gazdag karotinoidokban, C és B vitaminokban, van benne cink, mangán, réz, vas, foszfor és folsav. Nagyon tápláló és alacsony a kalóriatartalma. Magas az antioxidáns tartalma, megköti a szabadgyököket és ezzel megakadályozza a sejtek károsodását. Javítja a látást, csökkenti a ráncok kialakulását. Csökkenti a rossz koleszterinszintet, így védi az érrendszert.
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli
- fél közepes sütőtök
- 5 gerezd fokhagyma
- diónyi gyömbér
- 1 zöld erős paprika
- 1 kk római kömény
- fél kk szerecsendió
- 2 dl zabtejszín
- 1 paradicsom
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szedjük, a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, a paprikát kis karikákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Annyi forró olajban ami befedi a lábas alját fél centire, megpirítjuk a köményt, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és erős paprikát.Rádobjuk a zöldségeket és kis vízzel felöntjük. Kevergetjük egy darabig, majd lefedve puhára pároljuk A végén hozzáadjuk a paradicsomot és a zabtejszínt. Petrezselymes krumplival tálaljuk.