Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

BROKKOLIS SÜTŐTÖKÖS SZABDZSI

Brokkolis sütőtökös szabdzsi

Miért egészséges?

A sütőtök gazdag karotinoidokban, C és B vitaminokban, van benne cink, mangán, réz, vas, foszfor és folsav. Nagyon tápláló és alacsony a kalóriatartalma. Magas az antioxidáns tartalma, megköti a szabadgyököket és ezzel megakadályozza a sejtek károsodását. Javítja a látást, csökkenti a ráncok kialakulását. Csökkenti a rossz koleszterinszintet, így védi az érrendszert.

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • fél közepes sütőtök
  • 5 gerezd fokhagyma
  • diónyi gyömbér
  • 1 zöld erős paprika
  • 1 kk római kömény
  • fél kk szerecsendió
  • 2 dl zabtejszín
  • 1 paradicsom

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szedjük, a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, a paprikát kis karikákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Annyi forró olajban ami befedi a lábas alját fél centire, megpirítjuk a köményt, hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát és erős paprikát.Rádobjuk a zöldségeket és kis vízzel felöntjük. Kevergetjük egy darabig, majd lefedve puhára pároljuk A végén hozzáadjuk a paradicsomot és a zabtejszínt. Petrezselymes krumplival tálaljuk.