Leírás és Paraméterek
Csíráztatás: együnk 2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 8-10 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Felhasználás: Finom fűszeres ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez túróban és saláta keverékben.
Tipp: ugyanabból a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
Kiszerelés | 15 g |
oszlop | 4-6-5 |