Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

Étolajak, növényi zsiradékok

Rendezés:

Étolajak, növényi zsiradékok rövid leírása:

Néhány fontosabb olaj:

Hidegen sajtolt napraforgó olaj:

Hidegen – tiszta bélből – sajtolva, vitamin tartalma teljes értékű, a héjról nem kerül bele szermaradvány, idegen ízanyag. Oldószerektől (aceton, könnyűbenzin) mentes. Kiváló étkezési, kozmetikai és ipari olaj. A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére.

Solio hidegen sajtolt lenmag olaj:

Magas omega-3 zsírsav tartalmú olaj.A lenmagolajat elterjedten használják ipari, kozmetikai, gyógyászati célokra egyaránt. Az olaj – a lecitin, keserű anyag – kéksav-glikozidák tartalma miatt -, mint gyógyászati anyag használatos.Különösen a gyulladásos betegségek kezelésére is használják. A hidegen préselt olaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, zsírsavai megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét, ezért mint étkezési olaj is nagyon egészséges. A vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, csökkenti a magas vérnyomást, elősegítik a jó vérkeringést.

Naturol tökmag olaj:

A népi gyógyászatban is gyakran alkalmazzák, sok előnyös, terápiás hatással rendelkezik. Magas telítetlen- és többszörösen telítetlen zsírsavtartalmánál fogva javasolt a szervezet testi és szellemi teljesítőképességének fokozására. Természetes E-vitaminban gazdag. Prosztata betegségekre is javasolt.

Solio hidegen sajtolt szőlőmag olaj:

Étolajként kitűnően harmonizál salátákkal szószokkal mártásokkal. Nagy százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, emellett tartalmaz E és C-vitamint, valamint Béta-karotint. Kedvezően befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, erősen antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát. Csodálatos bőrápoló tulajdonságainak köszönhetően ideális bőrvédő kozmetikai alapanyag, amely masszázsolajként és az aromaterápiában is kedvelt.

Levante bio extra szűz olivaolaj:

Az olívaolajok legértékessebbike az extraszűz (vagy extra szűz) olívaolaj. Ebben az eljárásban a válogatott egészséges olíva szemeket hidegen préselik, vegyi anyagokat nem adnak hozzá. A préselés során az alapanyag hőmérséklete a 27 C fokot nem lépheti át.

Csodavár mákmagolaj:

A mák Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.- A ma már sajnos népbetegségnek számító csontritkulás egyik legjobb és legősibb ellenszere.- A csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.

Solio hidegen sajtolt szezámmag olaj:

Jellegzetesen kellemes aromájú delikát olaj. A szezámmagnak magas a kálcium tartalma. A szezámolaj serkenti az epeképződést és az epehólyag kiürülését, jó hatással van az érelmeszesedési folyamatok lassítására, bőrápolásra és maszírozásra kiválóan alkalmas.

Növényi zsiradékok leírása:

Kókuszzsír:

A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

Pálmazsír:

A pálmazsírt a trópusi olajpálma gyümölcséből (magjából) nyerik. Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra. Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja. A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítettlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős. A pálmazsír sütése közben nem szabadulnak fel káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban.